Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü çabucak kapının çabucak açılması derunin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın kapısı kilidi inanma kilidi olarak bilinen ve bapnın dâhilen dışarıya esaslı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında hakikat bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın anında kullanmaı kolaylaştırır.
Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele allıkınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu üzere kriterlerin de fazlasıyla önemle takip edilmesi gerekmektedir.
Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı hakikat itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan panik branş şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı bağırsakin bayağı işlemlevsel şekilde uhde yapmalıdır.
Asıl özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok erdemli sıcaklıklara karşı dirençli olarak insanoğluın emniyetli kaçışını sağlayan yangın merdiveni kapısı büsbütün yangın çabucak binayı terk kılmak ciğerin kullanılmalıdır. Farklı nedenler dâhilin işletmek veya yangın merdiveni kapkaloriı önüne engeller ayırmak, yangın bapsına revan koridoru fuzuli malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç takkadak kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
Çift kanatlı müstacel çıkış kapıları, auta çın oluşturulan ürkü amerikan bar kullanılanarak yapım edilerek yangın takkadak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara sahip modeldir.
Dolgular ile kapı muattalluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolayca açılacak şekilde yangın kapısı inanma kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Hatta, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.
2023 yılı bakımından, 3 kattan daha ali olan hep binalarında yangın merdiveni bulunması zaruri hale gelmektedir. Antrparantez, bu binaların yangın merdiveni sistemleri nizamlı olarak hizmet ve kontrollerden geçirilmeli ve acil durumlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini elverişli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin Yangın Çıkış Kapısı seçileceğine belli başlangıçlı kriterler boşluk önüne kızılınarak karar verilmektedir. Özellikle hak bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yangın yönetmeliğinde deyiş edilmiş olduğu üzere kapıların bizatihi kapanması gerekmektedir. Bapların spontane kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
İşaretlendirmeler: Müstacel durumlarda kullanılması müstelzim bapların tamamı işaretlenmelidir. Üzerinde “acil çıkış” kırsı mevcut baplarda fosforlu ya da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.
Göksu Kapı üretim alanlarında mütehassıs ekibimiz tarafından belirlenen bünyedaki Yangın Bapları en koca kalite ve en yaraşıklı hediye politikamıza normal olacak şekilde üretilir.
Evlerin ve iş yerlerinin eminği, ortamında mevcut insanlarla müşterek kibar eşyaları gözlemek adına…